Wie ben ik?

Mijn

  Verhaal

Mijn naam is Ingrid Roggeveen. Ik ben getrouwd met Jan en samen hebben we een zoon, Joey. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, denk ik aan lekker eten. Samen genieten van de maaltijd en hier ook de tijd voor nemen, was voor ons heel belangrijk.

Mijn moeder kookte altijd met verse ingrediënten. Ze zorgde dat we iedere dag een gezonde maaltijd kregen met voornamelijk rijst, vlees en groente. In het weekend maakte ze er extra werk van. Ze bereidde de lekkerste marinades voor vlees of vis en was een ster in het bakken van taarten en koekjes, veelal recepten uit de Surinaamse keuken.

Ik zie veel gelijkenis tussen mij en mijn moeder. Nu ik zelf een gezin heb, vind ik het heel belangrijk om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Een maaltijd die lekker en smaakvol is. Want ik ben ervan overtuigd dat gezond en lekker eten heel goed samengaan.

En af en toe wat minder verantwoord, dat mag natuurlijk ook. Maar dat houden we voor het weekend en dan wel homemade natuurlijk!

De kennis van de Surinaamse keuken heb ik van huis uit meegekregen. En die kennis gebruik ik maar al te graag. Maar dan wel meer van deze tijd en op mijn eigen manier. Zo is mijn roti net even anders, traditioneel met een moderne (wat gezondere) twist zou ik zeggen.

Verder is mijn kookstijl eigenlijk heel divers. Zo vind je in mijn weekmenu afwisselend zowel Italiaanse- als Aziatische maaltijden. En ook de Hollandse keuken vind je regelmatig terug.

Sinds

2015

Koken is mijn passie, altijd al geweest. Het bereiden van vers en lekker eten geeft mij veel voldoening.

 

Sinds 2015 heb ik er mijn werk van gemaakt en ben ik de KeukenBarron gestart.

 

Het verzorgen van thema buffetten zoals Aziatische, Italiaanse, Spaanse, Salade buffetten, privé diners, workshops op locaties, hapjes voor borrels of recepties. Workshops op locaties zoals, Currypasta workshops, Spaanse tapas workshops, gezonde Sportmaaltijden workshops, gezonde Hapjes workshops, Koken met kids workshops. 

Werkwijze: 

Ik zal altijd aan de hand van een persoonlijk gesprek met de klant wordt een buffet, privé diner of workshop samengesteld. De KeukenBarron doet altijd evenementen op maat! 

Ik  werk vaak samen met Kitchendome@home voor speciale buffetten of wokshops.  

Sport meals

foe yong hai
lasagne1
Parelgort met kabeljauw
Courgette-Parmezaan-wafeltjes
Crossfit-Soep-Pompoen&kokos
Crossfit-Soep-Linzen&oregano
foe yong hai
lasagne1
Parelgort met kabeljauw
Courgette-Parmezaan-wafeltjes
Crossfit-Soep-Pompoen&kokos
Crossfit-Soep-Linzen&oregano

Ik hou van sport. Ik ben sinds mijn vroege jeugd altijd al met sport, en vooral met fitness, bezig geweest. Maar met alleen de focus op je training bereik je niet het gewenste resultaat. Voeding speelt hierbij een cruciale rol. Je lichaam heeft de juiste brandstof nodig om goed te kunnen presteren.

Natuurlijk kun je kiezen om je maaltijden “plain” te nuttigen zoals bijvoorbeeld zilvervliesrijst met groente en gegrilde kip. Hier is niks mis mee. Maar om op de lange termijn verantwoord en aan de sport gerelateerd te blijven eten, moet het vooral ook lekker zijn. Anders voelt het als een dieet en dat houden de meesten van ons niet vol.

Met andere woorden het moet geen opgave worden maar een dagelijkse gewoonte, een leefstijl.

Omdat het onderwerp mij erg boeide, heb ik een opleiding gevolgd over verantwoorde voeding en sport. Deze kennis gecombineerd met mijn passie voor smaakvol eten, heeft uiteindelijk geresulteerd in de oprichting van mijn bedrijf de KeukenBarron.

De maaltijden die ik bereid zijn lekker, bevatten hoogwaardige-, eiwitrijke-, en koolhydraat rijke producten en scoren laag in vetten. De samenstelling is zodanig dat ze in combinatie met (top)sport daadwerkelijk zullen bijdragen om het gewenste resultaat te bereiken.

En omdat ze zo lekker zijn, zal het niet moeilijk worden om dit eetpatroon vol te houden!

Catering

Koken zonder zakjes en pakjes. Dat is ook zeker een drijfveer geweest bij de start van de KeukenBarron.

Van huis uit ben ik gewend aan dagelijks een verse maaltijd van mijn moeder. Een maaltijd met bovendien veel smaak door het gebruik van veel kruiden zoals in de Surinaamse cultuur gebruikelijk is.

Vandaag de dag leven we in een snelle maatschappij waarin iedereen haast lijkt te hebben.

Velen grijpen dan naar kant en klare producten uit de supermarkt. Persoonlijk wil ik graag terug naar de basis. Naar pure, eerlijke producten en geen kant en klaar mixen, zakjes of potjes.

Gewoon weten wat er in je maaltijd zit zonder kunstmatige- of andere rare toevoegingen. Zo worden de catering buffetten of hapjes homemade gemaakt. Neem anders even contact met mij op voor een evenement op maat: 0637647386

De KeukenBarron verzorgt evenementen van Groningen tot Limburg.

Buffet maaltijden flavours

Buffet maaltijden flavours

Buffet workshop gezonde hapjes

Buffet workshop gezonde hapjes

Buffet prive diner

Buffet prive diner

2016 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now